Om klatrestien

Litt informasjon om hva du hva du kan forvente deg på turen opp.

    Fra parkeringsplassen følger du en sti ca 200 meter innover skogen til du kommer til starten av klatrestien. Via ferrata betyr jernvei på italiensk, så det er en metall wire som er festet til øye-bolter som er ankret dypt inn i fjellet. Du kobler deg på wiren med begge karabinkrokene og starter turen opp den 950 meter lange klatrestien. Det er også mulig for de som ikke vil klatre å følge en tursti til toppen. Følg skiltingen.

    Den første delen av klatrestien er ikke så bratt, men går i kupert terreng med enkelte utfordringer her og der. Klarer du utfordringene i den første delen av klatrestien, klarer du også resten. Til og begynne med, er det mye skog og du klatrer litt på berget i mellom trærne. 

    Etter den første etappen kommer du til et platå i skogen hvor du kan ta en pust i bakken. For de som allerede har fått nok og føler at dette ikke er noe for dem, har man muligheten til å ta en alternativ sti som går ned til parkeringsplassen. Like etter platået kommer du opp til det mest spektakulære partiet underveis i klatreturen,  «Katedralen». Her er det en bratt vegg som skal forseres, og da bør du bruke riktig klatreteknikk.

    Etter Katedralen går klatrestien gjennom en trang passasje som har fått navnet «Nonnekløfta» og videre oppover i kupert skogsterreng som kalles «Klosterhagen». Deretter kommer en fin spasertur over et flatter parti med berg som heter «Nedre Granitthavet» hvor du virkelig begynner å se hvor mange høydemeter du har tilbakelagt. Dette stedet er også greit å ta en pust i bakken, og kanskje ta en liten matpause. 

    Så kommer noen spennende utfordringer i «Zebraveggen» hvor du traverserer fjellet sideveis. Når du kommer opp fra Zebraveggen ser du siste del av løypa som først består av et rolig parti i «Øvre Granitthavet» før du avslutter turen med en siste lille utfordring i «Toppveggen».

   Da har du nådd toppen og kan nyte den fantastiske utsikten. Herfra vil du se Trondheim, områdene rundt og det meste av Trondheimsfjorden. 

God tur!

Fjellet Munken fikk navnet fordi det ligger
i forlengelsen av aksen mellom
Nidarosdomen, Munkegata og Munkholmen.

Om oss

Hindrum Skilag

    Hindrum Skilag er et lite lokalt idrettslag som i 1997 startet byggingen av Munkstigen via ferrata klatresti og har siden 1998 vært stolte eiere av Norges første via ferrata.

    Hindrum Skilag ble offisielt stiftet i 1906, av Arnt Hindrum, Johan Arnt E. Hindrum, Kristoffer Oldervik og Helmer Svebak som de mest aktive. Arnt Ellingstu var da også lagets første formann, og J. A. E. Hindrum dets første kasserer. Men skilaget har nok noen års lengre historie. Allerede de siste åra på 1800-tallet eksisterte et skilag på Hindrem.

Bestill Nå